Inlägget gjort

Health and Sports Nutrition Group HSNG AB förvärvar Vitamin Manager

Pressmeddelande 12.10.2018

Vitamin Manager startades 2015 med fokus på innovativa lösningar för att skräddarsy dagliga doser av kosttillskott. Med hjälp av modern teknik kan en miljon kombinationer av personliga mixar av vitaminer, mineraler, boosters och oljor skapas och levereras i en smidig dagsförpackning. Produkten levereras sedan i brevlådan månadsvis som en prenumerationstjänst.

Health & Sports Nutrition Group HSNG AB (Gymgrossisten, Bodystore, Star Nutrition, Fitness Market) förvärvar nu Vitamin Manager International AB för att utöka erbjudandet med skräddarsydda kosttillskott. 

– HSNG är en drömpartner för oss som kommer stärka Vitamin Managers erbjudande, varumärke och tillväxt. Att HSNG väljer att satsa på vår innovation innebär att vi kommer nå ut bredare och erbjuda ännu fler möjligheten att skräddarsy sina dagliga kosttillskott på smart sätt, säger Jojje Borssén, VD och grundare av Vitamin Manager.

– Vitamin Manager är en spännande breddning av vårt redan starka erbjudande inom träning och hälsa. Vi tror på affärsmodellen, synergierna är uppenbara och förutsättningarna är goda för att växa Vitamin Manager som en del av HSNG, säger Gustav Hasselgren, VD Health & Sports Nutrition Group AB.

HSNG köper 100 % av bolaget som överförs till HSNG i slutet av Mars. Jojje Borssén förblir VD för Vitamin Manager som blir del av HSNG per omgående.

För mer information:  

Om Health and Sports Nutrition Group

Health and Sports Nutrition Group HSNG AB som består av Gymgrossisten.com och Bodystore.com, tillsammans med Fitness Market Nordic, är ledande inom försäljning av kosttillskott och hälsokost på den nordiska marknaden. Sedan januari 2018 är HSNG en del av koncernen Orkla och tillhör affärssegmentet Orkla Care.

Om VM International AB

Vitamin Manager säljer prenumerationer av vitaminer, oljor, mineraler, boosters och växtextrakt personligt anpassade för varje individ. Levereras i Praktiska dagsförpackningar samt månadsleverans hem i brevlådan. Vår målsättning är att hjälpa varje unik människa med rätt vitaminer och rätt dosering. Vitamin Manager startades 2015  av Jojje Borssén, Martin Lyberg & Martin Engdahl med målsättningen på att bli världsledande inom skräddarsydda vitaminer och kosttillskott.

 

Inlägget gjort

Därför ska du skräddarsy ditt kosttillskott

Skräddarsydda kosttillskott såsom Vitamin Manager har blivit väldigt populärt. Unik produktionsteknik sammankopplad med en bra e-handel gör det möjligt idag att få ett mer personligt och skräddarsytt dagligt kosttillskott än tidigare. Ett enkelt hälsotest kan räcka för att ta reda på vad man behöver för dagliga skräddarsydda kosttillskott. Här summerar vi våra bästa argument till varför varför du ska välja skräddarsydda dagliga vitaminer. Om du ändå tänker äta kostillskott…

Inlägget gjort

Vitamin Manager med på Invest Stockholms Hot List

Vitamin Manager listas som ett av 24 noga utvalda företag på Invest Stockholms Hot List. I sällskap av företag som Coala Life, Werlabs och MedUniverse lisas Vitamin Manger som ett hett tips för investerare. Under november 2017 släppte Invest Stockholm sin rapport Health Tech Business Opportunities in Stockholm-Uppsala med en Hot List över noga utvalda life science-företag som är värda att investera i. Ett av de 24 företagen på listan är Vitamin Manager.

Inlägget gjort

Tullavgifter – vi står för dem i mars

Med anledning av Postnords beslut att avgiftsbelägga alla ”Kinapaket” kommer troligen även våra leveranser från Åland att påverkas. Vi har tidigare kunnat garantera våra priser då Åland inte räknats som EU-land och även har haft undantag för momsregler men med den nya lagen så kommer det att ändras. 

Postnord och Tullverket är tyvärr otydliga huruvida detta definitivt kommer drabba även Ålandleveranser in till Sverige men vi räknar med att de kommer dra alla leveranser från tredje land (utanför EU) över en och samma kam. Vi får olika svar på våra frågor till Postnord och Tullverket så vi avvaktar och ber er kunder att höra av er med hur leveranserna har prissatts. Detta kan det medföra att du som kund behöver hämta paketet på ditt postombud och eventuellt betala ca.99-148 kr för uthämtning, om detta sker under marsmånad så vill vi givetvis stå för den kostnaden. Mejla kundtjänst ditt kvitto så reglerar vi det.

Inlägget gjort

Vitamin Manager uppmärksammas bland 136 innovatörer

Vitamin Manager uppmärksammas ännu en gång för sin innovativa leverans, personalisering, och nytänkande. Denna gång på AGFOs lista över 136 innovativa företag att hålla koll på. Förutom Vitamin Manager uppmärksammas också omtalade Oatly, Matsmart, Simris Alg, Maurten med flera.
Så här skriver agfo på sin sagt agfo.se

Nyfiken på framtidens livsmedelskedja? Här är de svenska företagen att hålla koll på. Med kartan över svensk agtech och foodtech vill vi lyfta fram aktörer över hela kedjan som med hjälp av innovation och entreprenörskraft vill förändra och förbättra livsmedelskedjan. 136 företag blev det denna gång.

Inlägget gjort

Emma Igelström satsar allt på Ironman Hawaii

Sedan 2015 är tidigare VM-medaljören i simning Emma Igelström ambassadör för Vitamin Manager. Hennes nyvunna passion för triathlon har lett henne hela vägen till ”tävlingarnas tävling” inom sporten – Ironman på Hawaii som också är världsmästerskap för distansen Ironman (3,8 km simning, 18 mil cykling, 42 195 löpning). På söndag går startskottet för över 2000 triathleter som kvalat till tävlingen. Ett fåtal proffs gör upp om segern men den stora massan är glada ”motionärer” precis som Emma. 

Inlägget gjort

Vitamin Manager söker ambassadörer i 17 länder

Vår vision har sedan starten varit att bli marknadsledande i Europa på skräddarsydda kosttillskott. Därför kommer vi under senare delen av 2017 börja leverera till samtliga länder inom EU. Men redan nu vill vi testa våra leveransvägar till vissa utvalda länder. Anmäl ditt intresse här!