Publicerad den

Calle Friberg fortsätter samarbetet med Vitamin Manager

En av Sveriges absolut bästa mountainbikecyklister fortsätter samarbetet med Vitamin Manager under 2017. Calle är nyss hemkommen från Sydafrika där han varit och tävlat i etapploppstävlingen Cape Epic tillsammans med Matthias Wengelin. Vi ställde några snabba frågor till den snabba cyklisten.

Cape Epic är ett etapplopp på mountainbike där man tävlar i par. Två herrar, två damer eller mix (herr + dam). Banan ändras år till år men är nästan alltid åtta dagar. Ett nytt lopp varje dag alltså! I år var banan 700 km, totalt 15 000 höjdmeter. Calle Friberg och Matthias Wengelin slutade på en 15:e plats ibland yttersta världseliten. Här kommer några snabba med Calle efter målgången i Sydafrika:

Hur var tävlingsveckan Cape Epic?
– Veckan har varit väldigt tuff överlag. Cape Epic är grymt tufft att bara ta sig igenom men att försöka vara med och race:a och ligga på blir extra påfrestande. Men vi är å andra sidan inte ute så länge på etapperna som många motionärer, vilket jag är imponerad över att dom pallar. Jag har dock varit sjuk veckorna och även veckan innan starten så det har varit onödigt tufft för min del. Jag tänkte avboka eller flytta fram flyget ner, så kass var jag innan start.

Är ni nöjda med er placering?
– Ja med tanke på mitt skick så är jag jättenöjd att jag kom igång och vi kunde gasa på mer och mer vartefter veckan gick. Mattias har varit stabil och stark så 15:e totalt med uci-poäng och till och med prispengar på den etappen vi var topp-10 är vi nöjda med. Det har även varit helt avgörande att ha ett support-team med oss som vi hade.

Kunde ni har gjort något annorlunda?
– Även om jag startat två Cape Epic innan så lär man sig och kommer på saker man skulle gjort och haft med. Men i det stora hela har saker och ting funkat bra med upplägg, support, material, strategi etc.

Hur har det varit att köra med Matthias Wengelin?
– Bra tycker jag. Lite frustrerande att inte kunna köra för fullt första fem etapperna (både för honom och mig) han fick ju dra mest hela tiden och hålla igen fram till nästa sista och sista dagen i princip, då jag kunde bidra.

Hur mår kroppen efter en sådan här strapats?
– Man är sliten och trött såklart efter att ha kört åtta race på raken men kroppen har funkat förvånansvärt bra när den väl blev frisk. Har också haft en bra massör hjälpt till att hålla mig i skick.

Se filmerna från Sydafrika med Calle Friberg och Matthias Wengelin: