Publicerad den Lämna en kommentar

Calle Friberg inför Cape Epic 2016

Cape Epic är ett av världens hårdaste etapplopp på mountainbike. Under åtta dagar ska laget köra 800 kilometer och 15 000 höjdmeter i Sydafrikas fantastiska terräng. En nytt race varje dag med full support längs vägen. Det är inte för intet Cape Epic kallas ”The Tour de France of MTB”. Vår ambassadör Calle Friberg hoppar in i ett Sydafrikanskt lag med ambitioner. Tävlingen startar söndag 13 mars och avslutas 20 mars.

Hur känns formen inför världens hårdaste etapplopp på mountainbike?
– Den känns faktiskt rätt bra nu så här några dagar innan. Jag hade en tuff vecka under Andalucia Bike Race men har återhämtat mig fint och är sugen på att gasa igen. Calle

Vad är största utmaningen i Cape Epic?
– Det är väl att det är det etapplopp som är både längst, hårdast rutt, hårdast konkurrens & att så mycket kan hända med kroppar och material under 8:a dagar. Det är ju inte för inte det kallas ”The Tour de France of MTB” 

Ni tävlar i par. Vem är din partner du kör med?
– En sydafrikan som heter Adriaan Louw från Team Contego. Jag hoppar in i detta lag under Epic med full support, vilket känns skönt. 

Vad är er målsättning?
– Vi får se lite var vi hamnar i totalen, svårt att säga. Top 10 kanske? Men vi ska försöka lite extra på en eller 2 etapper. En etappseger hade varit kul:) 

Vi önskar Calle och Adriaan lycka till i tävlingen. Under veckan kommer ni kunna följa deras framfart med uppdateringar via våra sociala kanaler Facebook och Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *