Publicerad den Lämna en kommentar

Emma Igelström satsar allt på Ironman Hawaii

Sedan 2015 är tidigare VM-medaljören i simning Emma Igelström ambassadör för Vitamin Manager. Hennes nyvunna passion för triathlon har lett henne hela vägen till ”tävlingarnas tävling” inom sporten – Ironman på Hawaii som också är världsmästerskap för distansen Ironman (3,8 km simning, 18 mil cykling, 42 195 löpning). På söndag går startskottet för över 2000 triathleter som kvalat till tävlingen. Ett fåtal proffs gör upp om segern men den stora massan är glada ”motionärer” precis som Emma. 

Varför blev det sån seriös satsning på triathlon?
– Jag är en person som gör allt eller inget om jag brinner för något. Triathlon brinner jag för.

Hur lyckades du kvala till Hawaii?
– Jag var precis utanför i Kalmar 2016 då jag hade satsat hårt på att ta mig dit. Direkt på slot-utdelningen bestämde jag mig för att köra IM Sydafrika i april i år. Där kvalade jag när jag kom tvåa i min age-group.

Din nya idrottskarriär har tagit lite fart – har du roligare nu än när du simmade på heltid?
– Mycket roligare! Jag njuter mycket mer. Triathlonen är bara en del av livet. Inte hela livet. Inte det viktigaste i livet. Det är skillnaden. 

Vad har du för mål med tävlingen på söndag?
– Att ta mig igenom på ett klokt och smart sätt. Att skaffa erfarenhet för kommande år. Det här kommer inte likna någon anan tävling jag kört.

Förmodar att du upplever simningen som din bästa grej – vilken av de två andra är din största utmaning?
– Löpningen absolut! Jag skyndar långsamt för att slippa skador. 

Berätta lite om stämningen där på Big Island
– Den är magisk. Vi är ett riktigt härligt gäng som åkt ihop och ön fylls på med fler och fler atleter för varje dag.

Vad är det första du gör när du gått i mål på söndag?
– Haha det är en jäkla bra fråga! Allt beror på mående men jag kommer krama tränaren och brorsan som är på plats!

Se SVTs reportage med Emma Igelström om sin satsning på Ironman

Lyssna på poddcast med Emma där hon berättar om sin satsning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *