Publicerad den

Möt vår nutritionist – Marie-Jacqueline Masete

Marie-Jacqueline Masete är Vitamin Managers nya tillskott. Hon kommer direkt från nutritionistutbildningen på KaroIinska Institutet och Stockholms Universitet där hon studerat i 3 år. Med start från augusti kommer ”Jackie” jobba med produktutveckling och kundtjänst åt Vitamin Manager. 

JackieMasete

Varför valde du Vitamin Manager?

– Under utbildningens gång fastnade jag mycket för just vitaminer och mineraler, jag har alltid velat granska dem mer på djupet. Hos Vitamin Manager får jag möjligheten att gotta mig i alla detaljer gällande optimering av biotillgänglighet samt läsa vad ny forskning säger om supplementen så jag får nytta av utbildningen på flera sätt. 

Du tränar mycket själv – kan det vara en fördel i ditt arbete med Vitamin Managers kunder?

– Absolut, många vill optimera sin träning och hälsa genom att äta det som är bäst för kroppen. En av de frågor jag har burit med mig genom alla kurser på nutritionstutbildningen är just hur jag kan dra nytta utav informationen i min träning och vardag. Jag har även testat mycket kosttillskott själv och förstår mångas behov på ett personligare plan.

Varför tycker du man ska äta kosttillskott?

– Det viktigaste är att försöka tillgodose sitt behov av näringsämnen via maten. I dagens stressiga samhälle är det vanligt att man bort prioriterar en varierad kost eftersom det är enklare och mer tidseffektivt att bara äta som man alltid har gjort. Det kan vara svårt att i dagsläget lägga om sin livssituation till att ha mer fokus hälsa och därför är detta en utmärkt lösning på vägen till en hälsosammare livsstil. 

Som kund hos Vitamin Manager får man de absolut bästa kosttillskotten. Jag har redan satt mig in i våra formulas på varje unik supplement och alla är riktigt bra. Dessutom kan du enkelt genom hälsotestet få en individanpassad kombination som täcker just dina behov. Vi gör det enkelt för dig. Idag finns det en massa kosttillskottsföretag som lovar allt mellan himmel och jord med lite eller inget vetenskapligt stöd vilket jag lägger mycket vikt vid i mitt arbete. Innan man börjar ta kosttillskott bör man alltid överväga kvalitet och behov innan vilket inte alltid görs. 

Jag tycker absolut inte att man ska äta vilka kosttillskott som helst men vi kan garantera att våra är väl utvalda och skräddarsydda för dig, därför bör du välja våra kosttillskott om du ska börja ta kosttillskott.

Finns det fördelar med att enkelt kunna ändra sin dagliga vitaminmix ibland?

– Ja, dina förutsättningar och kostintag varierar under årets gång därför bör ditt vitaminintag också ändras under året. Du som individ får ändrade förutsättningar beroende på ålder och livsstil, därför kan hälsotestet vara ett verktyg för dig att ta reda på vilka parametrar som avgör förändringen för ditt vitaminbehov.

Vad ser du mest fram emot med nya jobbet?

– Jag ser fram emot att vara nutritionsexpert och sprida det jag kan vidare till andra. Jag ser även fram emot att få kluriga frågor i kundtjänst där jag kan hjälpa våra kunder. Det ska även bli kul att jobba med produktutveckling av kosttillskott och att se hur allt går till i praktiken samt kunna välja vilka produkter som vi vill ha för att matcha våra höga kvalitetskrav.

Det är främst detta men så mycket mer som jag ser fram emot hos Vitamin Manager, känner att detta är helt rätt för mig och tror starkt på affärsidén och produkten.

Har ni frågor om nutrition eller våra produkter – maila jackie@vitaminmanager.com