Publicerad den

Triathleten Patrik Nilsson inför tävlingspremiären 2016

Patrik Nilsson är Svensk rekordhållare på Ironman och tillhör världseliten inom långdistanstriathlon. Lördag 23 april öppnar han säsongen med Challenge Fuerteventura som är en halv Ironman (1900 meter simning, 9 mil cykling och 21 km löpning). Så här säger Patrik inför sin säsongspremiär.

Hur känns formen inför säsongen?

Formen känns riktigt bra. Jag har arbetat mycket på simningen och cykeln den senaste tiden och har gått framåt som önskat. Löpningen vet jag är min starkaste del och något jag har tagit det lite lugnt med för att lägga fokus på sim/cykel istället. Löpningen är dock där den ska vara så inget som jag är orolig för inför säsongen 🙂

Vad är dina mål för säsongen?

Första loppet blir den 23e april på Fuerteventura, Playitas. Det är Challenge Fuerteventura, ett lopp där jag kom trea förra året och självklart hoppas kunna knipa segern i år. Efter det är det lite mer öppet, men ett stort mål är självklart SM på halv Ironman i Vansbro. Säsongens stora mål är helt klart VM om förbundet väljer att skicka mig dit. Efter 5e platsen i Motala där jag löpte långt under min kapacitet är målet att vara med och slåss om guldet. Innan VM är även SM ett stort mål där jag hoppas på seger och senare under hösten något längre Ironmanlopp.

Någon specifik gren detalj du jobbat på i vinter?

Jag har jobbat mycket på min simning och cykel för att ta dem två steg framåt. Främst simningen tror jag kan bli väldigt viktig då jag hoppas få tävla på ITU långdistans VM i september. Även cykeln är något jag har behov av att utveckla då drömmen är att slås om medaljerna på VM och om något år Hawaii.

Kommer vi får se dig tävla på hemmaplan i Sverige något? När?

SM på halv Ironman är helt klart ett stort mål och första loppet i Sverige jag kommer till i år. Det ska bli riktigt roligt att få tävla på halv Ironman SM igen, ett lopp jag missat de senaste åren 🙂