Publicerad den

Svenska mästaren Calle Friberg inleder samarbete med Vitamin Manager

Calle Friberg är en av Sveriges mest framgångsrika mountainbikecyklister och satsar nu mot Europamästerskapet i Huskvarna i maj. Hans cykelkarriär är lång och meritlista ännu längre. Calle Friberg väljer nu att växla upp i och med sitt samarbete med Vitamin Manager. 

Calle Friberg, Foto: Luca Mara
Calle Friberg, Foto: Luca Mara

– Jag äter lite olika typer av tillskott under mitt tränings- och tävlingsår. I samband med höghöjdsläger så äter jag ofta lite mer järn, i extremt varma klimat lite extra magnesium, på vintern lite extra D-vitamin osv. Vitamin Managers enkla lösning att själv kunna mixa sin månadsleverans funkar smidigt för mig och därför känns detta samarbetet spännande säger Calle.

Calle Friberg är 34 år och satsar hårdare än någonsin då Europamästerskapen går av stapeln 8 maj i Huskvarna. Chansen att pricka pallen bedömmer han som fullt möjlig men tuff.

– Jag gillar verkligen banan i Huskvarna och har tävlat där vid flera gånger. Som  svensk har jag fördel då jag kan köra in mig ordentligt på banan under våren. Det kommer bli jättekul att tävla i landslagskläderna i Huskvarna i maj, tillägger Calle.

Calle har spenderat sista två månaderna på träningsläger i Stellenbosch i Sydafrika och kommer i slutet av februari köra en etapploppstävling – Andalucia Bike Race tillsammans med silvermedaljören från OS i Peking – Gustav Larsson. I mars väntar ännu ett lång etapploppstävling nämligen Cape Epic i Sydafrika som räknas som ett av världens hårdaste etapplopp på mountainbike.

Kontakt

Jojje Borssén, VD
jojje@vitaminmanager.com
070-740 8679

För pressbilder och information
www.vitaminmanager.com/press