Publicerad den Lämna en kommentar

Therese Malakow vann Swimrun-upplevelsen

Under mars kunde man tävla om att vinna en plats i Swimrun-laget Team Vitaminmanager.com med full support i form av anmälningavgifter, produkter och coaching av vår VD Jojje Borssén. Vinnaren har nu utsetts och det blev 33-åriga Therese Malakow boende i Linköping. Grattis säger vi på Vitamin Manager och lycka till! 

Hur känns det att ha vunnit lagplatsen i Team Vitaminmanager.com?
– Sanslöst kul! Trodde det var någon som skojade först när Jojje ringde. Kul med tydliga mål att träna mot och framförallt kul att få köra med någon som är så rutinerad som Jojje!

Vad är dina styrkor som swimrun-kamrat?
– Jag är seg som bara den! Inte snabbast och har inte vassast teknik, men jag maler på. Lite som en dieselmotor. Ska bara jobba lite på farten också så blir det ännu bättre.  

Simning eller löpning? Vilket föredrar du?
– Svår fråga… Jag har egentligen både börjat löpa och simma i vuxen ålder och brukar tala om mig själv som lite jämndålig i båda men om jag måste välja så njuter jag allra mest av simningen. Det är något mäktigt över att ligga och guppa mitt i en lång simning och veta att det är över en halv kilometer till närmsta fastland. Då känner man sig lite smygstark.

Varför Swimrun?
– Jag älskar konceptet. Sim, spring, kamrat och natur. Det är som ett giganstiskt lekland för vuxna!

Har du kört Amfibiemannen eller Öloppet?
– Amfibiemannan har jag avverkat 2,5 gång kan man säga J Första året drog tät dimma in inför sista simningen som därför blev en båtfärd till målrakan istället. Öloppet blir en ny upplevelse och där är löpningen relativt lång i förhållande till simningen. Det blir en rejäl utmaning!

Du har opererat in en pacemaker, påverkar det ditt idrottande på något sätt?
– Det har påverkat hela mitt liv. Mest till det positiva faktiskt. Pre-pacemaker var jag ganska kontrollerad som person och styrdes onödigt mycket av vad jag inbillade mig att alla andra skulle tycka och tro. Jag tillskrev helt enkelt mig själv lite för mycket betydelse här i världen. Nu njuter jag av att ha fått en chans till och mina relationer har djupnat på ganska häpnadsväckande plan. Jag hoppar på saker som jag aldrig hade vågat för två år sedan – jag röjer runt i min bucket-list helt enkelt. 

Rent fysiskt så är min pacemaker och jag som ett väloljat par. Jag har fantastisk hjälp från sjukvården och går ganska ofta för att finjustera pacemakern i syfte att möjliggöra bästa tänkbara fysiska utväxling. Beroende på min formkurva behöver den justeras på lite olika sätt men i övrigt märker jag mest av den när den varje dygn testar sin egen funktion. Det har kommit att bli en trigger för hur mycket jag har att vara tacksam över. Jag har kommit på mig själv med att stå och le lite för mig själv när jag känner att den kör igenom sina test. 

Hur tränar du en normal vecka?
– Som arbetande småbarnsmamma varierar det en del. Träningen är en viktig del men den måste funka med resten av livet. Allt från 5-10 timmar med de längre passen ofta på helgen. Varierar löpning, cykel och simning. Borde träna mera styrka och har därför bokat en PT nu för att se om det kan hjälpa mig på traven lite.

Fakta Therese Malakow

Ålder: 33 år
Bor: Strax utanför Linköping i ett samhälle som heter Ekängen
Familj: Maken Andreas 34 år, sonen Filip snart 8 år och dottern Elin 4 år.
Äter helst: Tacos är en favorit. Med mycket ost.
Smultronställe: Hemma. Där hittar jag ny kraft och laddar batterierna.
Hobbys: Swimrun och Triathlon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *