Publicerad den

Vad gör du i vinter?

Jag ser med försiktighet fram emot vintern. Under hösten brukar jag roa mig med att planera delmål som enkelt och snabbt tar mig igenom vintern på ett kul sätt. Utan delmål på vägen mot ljusare tider och värme har jag lätt att tappa gnistan i mörkret och slasket. En utlandsresa, ett Vasalopp, en ny hobby eller något annat kul brukar räcka för att förgylla även den lite mörkare vardagen. Gnistan inom mig tänds så fort jag skriver ner mitt mål på papper.

Jag tror verkligen på att människan är målsökande och triggas av tydliga målbilder. Vi mår bättre, tar bättre beslut och lever på ett mer livfullt sätt med tydliga mål. Så frågan är – vad ska du förgylla vintern med?

Månadens tillskott: Zink
Få mineraler har så många funktioner och fördelar som Zink. Zink deltar i flera livsviktiga kemiska processer i kroppen och bidrar bl.a. till normal syra-basbalans, DNA-syntes, synförmånga, hår, hud, naglar och immunsystem. Zink kan återfinnas i kroppens alla celler. Inte nog med det:

– Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion, proteinsyntes och DNA-syntes.
– Zink bidrar till normal omsättning av fettsyror, makronäringsämnen och Vitamin A.
– Zink bidrar till att bibehålla normalt hår, hud, naglar samt normal synförmåga.
– Zink bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet och att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Detta är bara några av de godkända hälsopåståenden av Livsmedelsverket gällande Zink som är ett av våra mest populära val bland våra kunder.