Publicerad den

Behövs det verkligen?

Jag får ofta frågan om alla verkligen behöver kosttillskott och varför vi ska äta dem. Relevant och väldigt bra fråga. Jag svarar alltid med utgångspunkt från min egna erfarenheter och referenser. Då brukar det låta så här ungefär:

Jag har tre huvudsakliga argument varför vi bör äta kosttillskott:Jojje1177

1. Urlakade jordar och grödor som drivs upp snabbt för ökad lönsamhet.
Som livsmedelsindustrin ser ut idag kan vi inte riktigt räkna med att kött, fisk, fågel eller frukt och grönsaker levererar högsta möjliga kvalitet. 

2. Processad mat och mycket tomma kalorier
Även om mitt motto är att nio av tio måltider alltid ska vara av bra kvalitet så blir det ofta lite varierad kvalitet på luncherna eller middagarna. Processad mat och tomma kalorier är tyvärr det enklaste att få i sig om man har bråttom. 

3. Stress
Förutom att stressen i sig skapar kemiska reaktioner i kroppen så bidrar den ju oftast också till lite slarv i kosthållning och träning.

Med dessa utgångspunkter vill jag mena att ett regelbundet kosttillskott har hjälpt mig att hålla mig frisk, stark och full av energi. Men jag vill också starkt understryka att ett eller flera kosttillskott ALDRIG kan ersätta en varierad och hälsosam kost. Inte heller ersätta brist på motion eller rörelse i livet. Kosttillskott är precis som det låter – ett litet tillskott på vägen i livet.

Ät och lev väl!

Jojje Borssén
VD, Vitamin Manager
jojje.borssen@vitaminmanager.com