Publicerad den

Vitamin Manager förstärker ägandet i nyemission

Vitamin Manager är ensamma på Europeiska marknaden om att skräddarsy kosttillskott. Med hjälp av ett hälsotest online eller blodprov kan en miljon kombinationer av personligt kosttillskott skapas som smidigt levereras hem varje månad. Vitamin Manager har nu tagit nya ägare för att bygga bolaget ut i Europa.

– Vi har haft ett bra 2016 där vi fått våra nyckeltal på plats och visat att vi kan anförskaffa nya kunder på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom har vår nya rådgivningstjänst med blodprov fått bevisat grepp på marknaden och våra kunder efterfrågar vår expertis. Med vårt nya ägarteam kommer vi förstärka kompetensen i styrelsen och satsa långsiktigt ut mot Europa säger Jojje Borssén, VD på Vitamin Manager.

Totalt togs 12 nya ägare in och 2,8 MSEK. Hälsa Invest AB som drivs av Ola Lauritzson är en av de som nu väljer att investera i Vitamin Manager. Efter emissionen äger Hälsa Invest 1,6 % av Vitamin Manager.

–  Vitamin Manager är en unik tjänst, ett skräddarsytt program skapat utifrån kundens behov och förutsättningar – till ett pris som gör att alla kan ha råd med. Det är två avgörande skäl till att Vitamin Manager kan komma att bli en av Sveriges ledande leverantörer av kvalitativa och funktionsanpassade kosttillskott, säger Ola Lauritzson som själv har arbetat med individanpassad kostrådgivning i över 15 år. 

Vitamin Manager räknar med att bli lönsamma under 2017 och lanserar en engelsk sajt under Q3 för distribution mot stora delarna av Europa.

– Hälsa Invest ägarandel i Vitamin Manager är blygsam, men vi tror på bolaget och hoppas att kunna utöka vårt ägande framöver”, säger Ola Lauritzson.

För mer information kontakta:

Hälsa Invest Sweden AB
Ola Lauritzson
ola.lauritzson@halsainvest.se
070-310 6374

Vitamin Manager
Jojje Borssén, VD
jojje@vitaminmanager.com
070-740 8679

Bilder för publicering: